Plantegem solucions des de l'òptica del "disseny per a tothom"

Metro

Des de l'any 1992, les estacions de la xarxa de metro que es construeixen o es rehabiliten garanteixen l'accessibilitat. Continuem treballant per fer el metro més accessible per a tothom amb l'adaptació progressiva de les instal·lacions, la implantació a tota la xarxa de distribuïdores amb sistema de navegació per veu, d'encaminadors per a persones cegues en moltes estacions i de dispositius lluminosos de tancament de portes cada dia a més trens. Des del 2012 hi ha disponible el mapa en relleu de la xarxa de metro i una guia de metro en braille als Punts TMB d'informació i atenció al ciutadà.

Tota la xarxa de metro de Barcelona és accessible, excepte algunes estacions (15 de les 156 estacions totals):

L1:  Plaça de Sants, Espanya, Urquinaona i Clot.

L3: Espanya i Vallcarca.

L4: Maragall, Verdaguer, Urquinaona, Jaume I i Ciutadella-Vila Olímpica.

L5: Virrei Amat, Maragall, Verdaguer i Plaça de Sants.

Coneix les estacions adaptades per mitjà del plànol de la xarxa de metro.

Autobús

La xarxa de bus està adaptada en la seva totalitat per a persones amb mobilitat reduïda des del 2007. Actualment fem els nostres autobusos accessibles a les persones amb discapacitats funcionals: a l'interior dels vehicles, amb espais reservats i avisadors de parada visuals i sonors; a l'exterior, amb el dispositiu d'infoaccessibilitat per a invidents.

Altres instal·lacions

El Barcelona Bus Turístic compta amb les mateixes facilitats que la resta de la flota d'autobusos pel que fa al pis inferior i disposa, així mateix, d'un bucle inductiu per a les persones sordes amb audiòfon, per tal de millorar-ne l'escolta de l'audioguia.

El telefèric de Montjuïc és, des del 2007, una instal·lació totalment adaptada. L'any 2008 va rebre el Certificat d'accessibilitat universal.

Descarrega el Pla director d’accessibilitat universal en PDF (CA/ES/EN) Obre la pàgina en una finestra nova.

Consulta l'arxiu de notícies Obre la pàgina en una finestra nova

Coneix el nostre compromís social.

Vull anar

Digue'ns quin és el teu lloc o el carrer de destí i a TMB t'hi portarem pel millor camí, donant-te els trajectes més ràpids i còmodes.

Metro Barcelona

A TMB et movem en metro per Barcelona i la seva àrea metropolitana. Consulta les línies de metro, les instal·lacions i les estacions de cada línia aquí.

Bus Barcelona

Els autobusos de TMB et porten a tot Barcelona i onze municipis metropolitans. Consulta les línies, les parades i els horaris de cada línia aquí.