Andanes de l'estació Aragó el 1932 Construcció del Gran Metro a la Rambla el 1921 Obres de construcció del Gran Metro a la Rambla el 1921

El metro de Barcelona ha fet 90 anys! El 30 de desembre de 1924 es va inaugurar el primer tram de la línia del Gran Metro de Barcelona, embrió de l’actual línia 3, entre les estacions Catalunya i Lesseps, i amb un traçat de 2.470 metres.

L’arribada d’aquest mitjà de transport públic a Barcelona va canviar els hàbits socials i de desplaçament dels seus habitants fins al punt que, al llarg de tot aquest temps, el metro ha esdevingut protagonista indiscutible de la mobilitat urbana i de la història de la nostra ciutat, de la seva evolució i dels seus esdeveniments més essencials.

El Departament de Patrimoni Històric vetlla per les accions de conservació i de restauració del patrimoni històric i cultural a través de la Fundació TMB.

Per celebrar aquesta efemèride, es varen dissenyar diverses activitats commemorativescelebrades durant el segon semestre del 2014 i el primer trimestre del 2015, adreçades a diferents públics: clients i ciutadans en general, treballadors/ores, àmbit institucional, operadors internacionals i proveïdors. Aquesta programació ha estat possible gràcies als patrocinis de les empreses i les entitats col·laboradores de TMB.

Pots seguir les activitats del 90è aniversari del metro de Barcelona als nostres perfils a Twitter Obre la pàgina en una finestra nova i Facebook Obre la pàgina en una finestra nova amb el hashtag #metrobcn90.

Trobaràs més informació a l'article sobre la darrera sortida nocturna del tren històric Obre la pàgina en una finestra nova i a l'article sobre el primer projecte del Gran Metro. Obre la pàgina en una finestra nova

Visita el web del "Gran Metropolità de Barcelona" Obre la pàgina en una finestra nova.

Informa't també sobre la ruta històrica que et proposa el Club JoTMBé OObre la pàgina en una finestra nova

Vídeo "Els primers 90 anys del metro de Barcelona"

Vídeo commemoratiu dels 90 primers anys del metro de Barcelona que mostra l’evolució des de la construcció de la primera estació fins als últims avenços tecnològics a dia d’avui.

 

Programa d'activitats